2008 första resan


Då var framme en underbar vårdag i maj.
Vädret denna resa var fantastikst men resten var helt sjukt, kolla bilderna så förstår ni.Bröderna Bäver.Det är ingen risk vi får spö. Fattar ni??? Får spö...... hahhahhahahah.
Vi var alla packade, hmmmDenna kille hade väntat länge på att få fisk.Vårflod, vad faaan gör vi här?Helt sjukt, var enda litet vattenflöde ser ut som värsta flodorkanen.
Vi får försöka hitta en tjärn någonstans.Vad hände med vägen, vem snodde den. Detta var början på 6 timmars slit.Fattar ni vad hur vi satt fast, helt sjukt å dessutom med en 4x4 Volvo XC90.Vi grävde och vi grävde. Helt meningslöst arbete med bara händer och plankor.Med hjälp av Linsells egen Crocodile Dundee blev vi räddade ur avgrunden. Fast det var nära han fastnade med sin Cheva Pickup i samma hål.Ur hålet in i tvätten. Efter 2 timmars plockande av småsten i hjulhus, i fälgen och runt bromsar med piang samt nermontering av samtliga hjul blev bilen åter körbar.
En helt galen fiskedag, för detta var faktiskt en fiskedag fast utan fiske, fast vadarna var på.Trodde ni det var över. Glöööööm det. Detta var dag två och nu var bilen utan batterikraft.
Inte konstigt att folk super till.Vad gjorde man utan goda grannar. Snabb utryckning från Sveg räddade dagen.Jaha! Å vad har vi vattnet nu då. Kan man ta tåget tror ni. Nej nu jäklar ska vi fiska.En fantastisk bild av en kämpande Claes Öring.
Tro mig men bortom gräset vilar en spegelblank tjärn i Ytterhogdal full med fisk, sas det.Sa jag att det var spegelblankt.Men humöret var det inget fel på. Det är aldrig sura miner hos en Man i Vadare.Sa jag inte att vi var lycklig så säger jag det nu. Ser vad lyckliga Gunnar Röding och Classe Öring är.
Men så ser ni inte var dom har händer heller........mmmmm.I brist på fisk så slog Lasse Lax ihjäl en ren i ren desperation.Kan man skjuta ihjäl fisk eller.Claes hoppa i nu bland oss andra grabbar och ha det lite kosi.
Du kan få smaka på min cigarr!!!Det var som vanligt grillkorv och grillat fläsk på menyn.Den björnen kommer alltid att ångra sig att han mötte Harren.Kan en skallig bli mer skalligVad hände här då. Har vi fått en dåre bland oss.Är alla galningar samlade här?????Fattar ni!!!! Alla är vi galna som små tokar.
Män i Vadare årgång 2008.2007 Vemdalen


Två glada gutter på väg mot Vemdalen för världens bästa fiskevecka.
Peter Harre och Gunnar Röding ingen monkey buisness här inte.Å, här är bröderna Monkey eller är det bröderna skallePär.Jösses! vilken tur att vi inte kom 10 minuter tidigare då hade tankbilen fått fler plåtskador, för vi är tuffa killar.Nämen tjena Scoobidoo. Tur han var koppla.Då var vi på plats i stugan i Vemdalsskalet.Sicken jäkla tur att flugorna kom med, frågan är bara vad faan är det för fisk som vill ha dessa märkliga ting.Direkt från Brokeback Mountain inspelningen.Nu snackar vi om att bo mitt i naturen.Tro det eller ej men Mr Harr var hemma och fick från nu invänta en grillning mot kvällen.Spana regnbågen, nu pratar vi vacker vy eller hur.Snacka goa gubbar. I mitten är det "grannen" från Beck filmerna. Kanske dyker han upp längre ner igen. "Grannen" kan han fiska? Nej det kan han inte, men fisk får han tamej faan ändå.Fotokonst eller är det modellen som skymtar som gör bilden?I brist på kärlek får man ta vad man får, eller hur Lasse Lax. Hur desperat får man bli?Nej vänta nu, vad är detta? Barnförbjudet!!! Byt bilde nuuuuuu.
Ja, se nu hur det går när man är för intim med en fisk. Skäms på dig Laxen.
Shit!! Vadå djup vadning, tur man kan simma.Mörker skrämmer inte Män I Vadare.Gôtt gubbar, då var kvällsmaten räddad. Harr, knäckebröd och öl. nammnamm.Foliegrillad Harr. Behöver ingen mer presentation.En bild säger mer än tusen ord.Fatta att vi sket på oss när vi träffade denna gosse på 10m avstånd.
Trots att han hade massor av flugor runt nosen å var det ingen vi bundit.Grillkorv och öl, jag då är Gunnar Röding säkert på plats.Snart är kaffet klart och det är en njutning med en kopp i lugn och ro.
2006 Sveg


Äntligen är vi på väg mot årets resa. Längtan är otrolig och klockan är sent.
Då riggar vi grejerna. Gôtt!
Nu kör vi.Laxen tvättar håret. "Not!" Dröm vidare Lasse.Gunnar Röding kom som vanligt bara för maten  & ölen, .... okej du fiskade lite.Grymt god nattfösare med sugrör av elkabel. Det är mannligt eller var det kvinnligt....hmmm.
Sug på den ni.


Claes Öring njuter av världens härligaste fiskemetod. Flugfiske, suck vad underbart.Jaha, å vad har vi här då. Missbruk av Herr Öring.Som jag trodde. Missbruk sätter sina spår. Godnatt Herr Öring.Gunnar, Gunnar vad ska man säga. Riktigt på hugget med full skärpa eller som vanligt, helt avslappnad med ciggen i handen i väntan på att fiskarna ska simma fram, hugga och sedan hoppa upp i handen.Harren rensas av Harren och förbereds för dagens avslutande foliegrillning.
En bra fiskedag avslutas alltid med foliegrillad Harr på hårt bröd och kall öl.
Det mina vänner är riktig livsnjutning.Vackrare kan det nog inte bli.
Den färdiga exklusiva klubben Män i Vadare årgång 2006.Det sliter att fiska, det gäller då att vila så hängmattan är alltid med.Det gäller att hålla värmen i väntan på morgonljuset.Nöden har ingen lag sägs det, men att pissa i poolen Lasse är väl ändå att ta i.
Fast det kan ju vara på skoj också eller vad tror ni folk.Elch Blut för folket.
Ren medicin som måste tas varje morgon för att hitta formen.ELCH BLUT i närbild.Herr Röding, vad faaaaan har du för spö och rulle, jag nästan skäms.
Flugfiskare är vi har jag ju sagt.Mr shadowÅ nu kommer bilderna för våra kvinnliga beundrare. Vilka det nu är.
Njut här av Näckens bror Lasse Lax.
Gissa varför han heter Laxen, Opphs kanske inte ska avslöja det.Näcken har faktiskt fler bröder. Här kommer ännu en fast i en annan form.
Peter Harren. Undrar vad Harren kommer av???? hmmmm.Den här brodern i nackens brödraskara heter Gunnar Röding.
Ni gissar orsak, vi vet. HiiHiihhiClaes Öring, en äkta näcken broder.
Namnet Öring kommer sig av ........... tror ni va!Vi avsluta bilderna för resan 2006 med en familjebild.
Vackra män när de är i sin prakt.


2005 Sveg


Gänget börjar ta sin form, fast här här har vi inte lämnat Neopren ännu. Bara en tidsfråga.Skylten vi alla undrat vad den säger. Nu vet vi och ingen fattar någonting.
Tacksam att man inte behöver skriva den adressen varje gång. Phu...


Då var vi framme i vid stugan i Svegs utkanter. Nu är det bara att ladda spöna och dra igång årets fiskeresa.
Livskvalitet bröder, livskvalitet.Bilen blev full och kanske även vi. (smile) Fisket är ingång och Classe Öring fångar sig själv omedelbart.
Bra jobbat brossan!Inte bara vi som var ute och fiskade utan även Bamse björn.
Hujedamej.Gammelfar var inbjuden och stoltserar här med en fet öring.Det är Classe Öring till vänster om någon nu undrar.
Även Män I Vadare behöver mat ibland och då är pasta att föredra.
En njutning med rött vin.Yes! Det blir mat till hungriga män.Man kan tro att jag är lite i hatten.......och det kan ju stämma.Två grymt snygga grabbar. Lasse Lax och Peter Harr.Denna påle är en dröm, en våt dröm eller hur tänker jag nu...
Vem sa att Gädda var ett monster. Jag är inte rädd för Gädda för jag är en man
Titta bara jag vågar hålla den i handen. Sen simmade den iväg lätt ckockad.Utsickten från stugan 50m ner från baksidan. Rätt vackert eller vad säger man.Rädda pojkar får aldrig kyssa vackra fiskar eller....... vänta, flickor menade jag.
Dessa gubbar kan ingen säga är rädda.
Här bjuder vi på äkta manlig fägring. Håll till godo.

2004 Sveg

Micke Bagarn försökte vara med i klubben, men en resa knäckte honom. 6 dagars vadande i storlek xxl till en man som behövde storlek S var för tungt. Så kan det gå när man går på tå.
Micke Bagarn försökte vara med i klubben, men en resa knäckte honom. 6 dagars vadande i storlek xxl till en man som behövde storlek S var för tungt. Så kan det gå när man får gå på tå.


Desperat flugfiskare i isbelaggd tjärn. Inte ett hugg på 12 timmar.   Vem sa att flugfiske var lätt....
Desperat flugfiskare i isbelagd tjärn. Inte ett hugg på 12 timmar.   Vem sa att flugfiske var lätt....
Riktiga män plockar mossa till frun   när fisken vägrar nappa,     tycker Herr Regnbåge (Not!!!).
Riktiga män plockar mossa till frun när fisken vägrar nappa, tycker Herr Röding (Not!!!).Första åren var vi klädda i Neopren. Det var också ett flugfiskeliv.
Första åren var vi klädda i Neopren. Det var också ett flugfiskeliv.Klubbens första två medlemmar i       Män I Vadare på plats i Sveg.      Peter Harren och Gunnar Regnbågen.
Klubbens första två medlemmar i Män I Vadare på plats i Sveg. Peter Harren och Gunnar Röding.


Alla är vi "Män I Vadare"

Vi hoppas att ni som tar er tid att titta och läsa på vår blogg om livet som flugfiskare i den lilla exklusiva fiskeklubben "Män I Vadare", kommer att gilla det ni ser. Vi bjuder på oss själva med glimten i ögat.
Vi är glada amatörer med mycket utrustning, det vi inte har är inte värt att ha och skulle det vara något vi inte har som är värt att ha så skaffar vi det.
Mest saker när man dör vinner, :-)

En vis man sa en gång:
- Flugfiske är det mest effektiva sättet att göra av med pengar utan att få fisk.
Citat: Ken Persson Sameo. Flugor.se.

Klubbens medlemmar är Andre "Bobbie" Sandberg, Simon "Rocken" Vilén, Gunnar "Röding" Wergeland,
Claes "Öring" Thörne, Lasse "Laxen" Bengtsson 
samt undertecknad.

Hälsningharr
Ordf. Peter Harren Schöldquist.

RSS 2.0