Smyga eller bara fiska rätt upp och ner ??

Att vara flugfiskebiten innebär inte att man
behöver vara ett tekniskt fiskegeni med indianmockasiner på tosserna!

Jag läser allt jag kommer över i fisketidningar och dessutom flera gånger. Ofta blir jag fundersam på alla dessa experter och expertisråd. Det är lätt att få uppfattningen om att enda sättet att få fisk är att smyga som en räv, stanna upp, lyssna, spana och sedan med avancerad teknik underarmskasta genom buskar och mellan ett par stora stenar, med hjälp av speciella rörelser, då och endast då, kan man få den väntande öringen som endast vill hugga ett par gånger per dygn. Detta kan bara uppnås genom många års erfarenhet och träning.


Det är säkert helt rätt allt som står att läsa, men det finns en annan sida av fisket så jag säger så här,
 -GLÖM DETTA alla glada amatörer, fiska och njut.
Här kommer en story ur Män I Vadares fiskeliv.

Vi är en exklusiv grupp på fyra personer med totalt olika yrken och bakgrund.
En möbelhandlare, en är låssmed, en grönsakshandlare och sist med inte minst IT-Gubben

Historien handlar om vår IT-snubbe.

Vi befinner oss uppe i Härjedalen, vädret är strålande och humöret som alltid på topp. Efter att fiskat av olika delar av vattnet med ett antal Harrar i lagom storlek hamnar vi på ett otroligt vackert ställe.

Tre av oss har vadat ut på en sträcka av ca 100m, utom datamannen som håller på handla aktier genom telefonen (Suck! herre gud). Till sist är han dock på väg ut i vattnet vilket både hörs och syns. Det går svallvågor runt benen och samtidigt som han ropar ut frågor till oss andra om vi fått nått. Kallas tydligen att googelsmyga på IT-språk. När han nått den plats han tycker ser bra ut så drar han ut lina, piskar flugan i vattnet både framför och bakom ett par gånger innan han låter flugan följa strömmen. När nu detta är gjort klämmer han fast spöet under armen och tänder en cigg samtidigt som han skålar med pluntan mot oss andra. När han stoppat ner pluntan och tagit tag i spöet igen med ciggen hängande i mungipan så drar han lina mot sig och känner ett hugg. Med ett glädje tjut så drillas en fin fisk in. Det är en rätt stor Harr, knappa kilot ropar han till oss andra och beslutar att det får bli en grillfisk.  Han vadar in till land och lägger den på gräset.

20 minuter senare vadar vår grönsakshandlare i land för att byta spö. Han tittar på den nyfångade Harren med förundran och ropar till Mr IT, - Det här är ju ingen Harr, det är ju en Öring!! – Jaha hör man utifrån vattnet från en helt oberörd flugfiskare.


Jo! det är sant, när man ser Harr och Öring så här nära varandra så ser man klart är dom är extremt lika,
eller hur Gunnar.

Varför göra flugfiske svårt när man kan göra det Microwave. 


Öring i Säveån.


Ken "Pipan" Person från Sameo ihop med Peter "Cigarren" Schöldquist från Män I vadare laddar.Emin Lager visar varför han är bäst i tjecknymf fisket. Helt grym faktisk.Ännu en öring på Emins spö.Och ännu en av herr Lager, fattar inte hur han gör????


Fast vi är lika glada för det.Jodå, nog blev ännu fler. Detta var de sjukaste uppvisning jag sett med ca 20 st Öringar på 5 timmar och alla i övre kilos klassen. Bara att buga för Emin Lager.


2009 Sveg What a feeling


Sameo warriors!"All in" även i år.Snacka om cooling.Resan första fiskepass är igång. Nu gäller att ta veckans största fisk och knäcka alla gubbarna.
Gädd jakten är igångDet gäller att fylla på vätska för orka dra upp feta gäddor.En äkta Sameo Gäddjägare

 


Då var man i ledning, undra vad de andra sysslar med, man vinner väl i år igen.Lycklig som en tok, undrar varför eftersom Gunnar leder nu. Skit också.Ja ja Gunnar! Du vann årets Gädd tävling. Släpp i den nu.Nej gubbar nu skiter vi i rovdjuren och börjar med kvalitets fiske.
Ladda vapnen för nu kör vi.Skadad, djupt sår i tummen, biten av en drymt stor Harr.................eller var det när jag
skulle skär näver till brasan. shit vad det är synd om mig.
Jag tror jag håller på att förblöda, tur man har syster Claes med.Det gäller att dämpa smärtan. Tur det finns medicin.Claes Öring kämpar med tjeck nymf tekniken.


 
Då var man igång och plockar feta harrar som sig bör av en äkta Harrman,
harrar ni.
Stekt fläsk är en grym energi kick med härlig sälta under fiskedagen.Claes Öring inför natten jakt.Stilstudio av Lasse Laxen. "La de swingen" broder.Å här står jag, snacka om att äga.Q7 inget mer att tillägga.Kan man se lyckligare ut.Flugfiskets egen Al Capone.Sherlock Thörne i egen hög person.Å till er alla kvinnliga fans. Claes!!! Håll till godo.Gunnar rensar sin förts fisk någonsin. hmmm Grattis!Naturbild.Linsellborren stenkistan.Vilken vy.Elch Blut.Här drillas kilo tung Harr. Faan vad gôtt!Grymt härligt att stranda denna knappt kilotunga Harr.
Nästa år tar jag den igen och kommer att känna igen märken efter möjlig Gädd attack.Här fyller vi på magarna under översyn av vår guide Micke från Sameo.Ska man guida Män I Vadare så krävs det mycket malt och humle.
Micke från Samoe fyller på vätska när han tror att ingen ser. Men vi såg, hi hiihii.Goa gubbar, laddade till tänderna.Detta är inget att hänga upp sig på, för här vilar Samoe krigarna.Lyckliga Män  Vadare.Även insekterna gillar Sameo.Bara en cool bild.Tack att ni tittat på bilderna för denna resa.

2008 Sveg resan utan vårflod


Japp! då var vi tillbaka igen laddade till max.
Inte en vårflod i siktet och med cigarren i mun så kan vi inte misslyckas denna gång.Vad var det jag sa en Harr har fångat en annan Harr.
Glödgrillad Harr står nu åter på menyn, man tackar.Glödgrillad Harr  i folie med salt, peppar och persilad på knäckemacka.
Serveras med en kall Norrlands Guld och nubbe.
Detta är livsnjutning och värt att vänta på ett helt år.ET phone home............nej... vänta det är bara gamelfar Harren den äldre
som avlägger rapport hem till planeten Västervik.Resans badbild. Från vänster ser vi Rödingen, Gamel Harren, Harren och sist
men absolut inte minst Laxen och då vet vi vad vi pratar om eller hur........Men hallå gubbar, börjar det bli mer dryck och mindre fisk eller....Du Laxen! Sen när behöver man värmeisolerade handskar för att dricka öl?Gunnar! Du glömer att menda.... skärp dig broder!Dax att rensa för kvällsmålet.Kolla vilken fet öring. Vadå ingen öring??? va gädda! ååå faaaan.
Då får han simma hem igen. Tyckte väl att han hade stora öron.Var är grabbarna? Har nån sett dom. Jag känner mig så ensam.En liten gubbe på en sten han satt, kanske han fått fnatt.Vi äter faktiskt riktig mat också, trodde ni inte eller hur.
Man vill ju inte bli för smart som annars blir av fisk.
RSS 2.0